×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay | Eastern Cape

St Francis Resort

St Francis Resort | Eastern Cape

Strand van St Francis

Strand van St Francis | Eastern Cape

Eastern Cape

De Eastern Cape Province bestaat uit een lange kuststrook met een variëteit aan landschappen en een binnenland dat voor een groot deel uit woestijn bestaat (Groot Karoo). Port Elizabeth (PE) - een drukke industriestad - is de grootste stad van de Eastern Cape Province. Ten zuiden van PE ligt de Sunshine Coast, een aaneenschakeling van drukke badplaatsen met prachtige zandstranden. Iets ten noorden van PE ligt het schitterende Addo Elephant National Park, oorspronkelijk opgezet ter rehabilitatie van de Kaapse Olifant. De laatste jaren is het park vergroot en is er een grotere variëteit aan wilde dieren uitgezet (Big 5). Het park strekt zich ondertussen uit van het kustgebergte tot aan de kust.

Ten noordoosten van PE ligt de ruige Wild Coast, met beukende golven, diepe kloven en verborgen watervallen. De Wild Coast is één van de minst ontwikkelende en ruigste gebieden van Zuid-Afrika. Langs de berghellingen en in de dichte bossen leven de Xhosa. De kustlijn van de Wild Coast is ongerept, met beschutte baaien en ruige kliffen.

Het kleinere East London staat bekend als de toegangspoort tot de surfkust. Ten zuidwesten van PE strekt zich een kustrook uit met tal van mooie baaien, stranden en bossen, zoals bij Cape St. Francis en Jeffrey’s Bay. Het landschap is hier overwegend vlak, maar aan de kust ziet u een mooi duinlandschap.

Het binnenland biedt ook een variatie aan landschappen, van regenwoud in het Tsitsikamma National Park, de heuvelachtige Baviaanskloof Wilderness Area tot het droge vrij vlakke woestijnlandschap van de Groot Karoo. In de Groot Karoo ligt het historische plaatje Graaff-Reinet, dat ook wel de parel van Karoo wordt genoemd. Het plaatje werd oorspronkelijk gesticht als model kolonie (als tegenwicht voor de vaak verloederde kustplaatsjes in die tijd. In de Karoo vindt u het Mountain Zebra National Park, waar u de Big Five kunt zien.

De Eastern Cape Province heeft een bewogen geschiedenis, door de vele gevechten tussen de Boeren en de Xhosa en de later tussen de Boeren en de Engelsen. Het is ook het gebied waar bekende verzetstrijders (zoals de latere president Mbeki, Nelson Mandela en Steve Biko) streden tegen Apartheid.

Klimaat

Het Kustgebied heeft een gematigd klimaat, met temperaturen rond 21°C ’s winters (jun-aug) en 26°C ’s zomers (dec-feb). In het binnenland zijn de temperatuurvariaties een stuk groter. In de Groot Karoo kan het ’s winters op koude dagen niet warmer dan 6°C worden en ’s nachts zelfs vriezen, maar in de zomer kan het overdag warmer dan 40°C worden. In de bergen kan het flink regenen en tussen juni en augustus zelfs sneeuwen.

Bevolking

De eerste bewoners van de Eastern Cape Province waren de Khoisan. De naam Khoisan is een samenvoeging van de San (bosjesmannen, oorspronkelijk uit Botswana) en de Khoikhoi (afstammelingen van de San, die zich steeds verder naar het zuiden vestigden en geleidelijk aan hun nomadenbestaan hadden opgegeven). In 1600 hadden de Khoisan zich als dominante stam in de hele Eastern Cape gevestigd.

Na 1600 arriveerden hier vanuit het noordoosten steeds meer Afrikaanse Bantu stammen. De Bantu stammen die zich ten zuiden van de Umwimvubu rivier vestigden staan bekend als de Xhosa. De bekendste Xhosa is Nelson Mandela. Jarenlang leefden de Xhosa en de Khoisan in vrede samen, totdat de blanke boeren zich vanaf de 18e eeuw in dit gebied begonnen te vestigen. De Xhosa vormen - na de Zulu’s - de grootste stam van Zuid-Afrika. De Xhosa leven nog grotendeels volgens oude gebruiken en rituelen.

Geschiedenis

De Eastern Cape heeft behalve een prachtige natuur ook een rijke geschiedenis. In de tweede helft van de 18e eeuw trokken blanke boeren vanuit de Western Cape de Eastern Cape binnen. Ze ontmoette hier voor het eerst de oorspronkelijke bewoners van het gebied - de Khoisan en Xhosa’s. Al snel volgde gevechten tussen de boeren en de Xhosa. Daarna was de Eastern Cape het strijdtoneel van een langdurige en bloedige oorlog tussen de boeren en de Engelsen. Voor de Engelsen was dit zelfs de meest lange en dure koloniale oorlog die ze voerden. Vanwege de grote verliezen aan beide kanten is er nooit een duidelijke overwinnaar uit de strijd gekomen. Deze bloedige geschiedenis heeft haar sporen achter gelaten op de inwoners van de Eastern Cape. Beroemde verzetstrijders tegen de apartheid - zoals Nelson Mandela en Steve Biko - komen uit de Eastern Cape.

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Huidige reisaanbiedingen

Hieronder vindt u een overzicht van aanbiedingen van "Het Beste Van". Vanwege de vele vliegmogelijkheden en fluctuerende prijzen worden sommige reizen exclusief vluchten gecommuniceerd. Uiteraard helpen wij u graag bij het boeken van de juiste vluchten bij uw reis.

Drakensbergen
Vanaf € 2.240

per persoon

Zuid-Afrika, het regenboogland

17-daagse rondreis met alle hoogtepunten van Zuid-Afrika. Maak daarnaast kennis met de lokale bevolking en cultuur.

Lees meerOfferte aanvragen

Drakensbergen Rivier
Vanaf € 2.514

per persoon

In het land van de Zulu

Ontdek op eigen tempo de cultuurrijke provincie van KwaZulu-Natal tijdens deze 15-daagse rondreis.

Lees meerOfferte aanvragen

Madikwe Safari Lodge
Vanaf € 2.428

per persoon

Malariavrij Zuid-Afrika

10-daagse autorondreis die zeer geschikt is voor gezinnen. Tijdens deze reis ontdek je onder meer de Big Five in Madikwa Game Reserve.

Lees meerOfferte aanvragen

Ngorongro Krater gnoes | rondreizen tanzania
Vanaf € 7.671

per persoon

Safari in stijl

Het beste van noordelijk Zuid-Afrika ontdekt u tijdens deze 17-daagse rondreis. Dit is Zuid-Afrika op zijn best!

Lees meerOfferte aanvragen

Drakensbergen
Vanaf € 1.990

per persoon

Te voet door Zuid-Afrika

Voor de wandelliefhebber is deze 14-daagse wandelreis ideaal. Terwijl u wandelt kunt u genieten van fraaie landschappen!

Lees meerOfferte aanvragen

Amakhala Game Reserve
Vanaf € 3.025

per persoon

De veelzijdige Garden Route

Van Port Elizabeth naar Kaapstad, dat is de route van deze 8-daagse rondreis. Reis langs lagunes, oerwouden en de overblijfselen van de...

Lees meerOfferte aanvragen

Kaapstad
Vanaf € 1.735

per persoon

Het mooiste van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika in een rustig tempo ontdekken staat centraal in deze 21 dagen durende reis. U heeft de mogelijkheid om het avontuurlijke af te wisselen...

Lees meerOfferte aanvragen

Amakhala National Park
Vanaf € 2.820

per persoon

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Ontdek prachtige nationale parken in Zuid-Afrika waarna er gerelaxt kan worden aan het strand van Mauritius tijdens deze reis van 20 dagen.

Lees meerOfferte aanvragen

Tafelberg
Vanaf € 3.390

per persoon

Cape Town to Victoria Falls Grand Explorer

Een 21-daagse reis met vele hoogtepunten en kennismaking met vele verschillende culturen. Deze reis gaat van Kaapstad naar Victoria Falls.

Lees meerOfferte aanvragen

Knysna Lagune
Vanaf € 2.247

per persoon

Hoogtepunten Western Cape

Tijdens deze 6-daagse rondreis komt u onder andere langs het toeristische centrum van de Tuinroute: Knysna. Gelegen tussen bossen, bergen en de Knysna...

Lees meerOfferte aanvragen

Uitzicht trein
Vanaf € 1.909

per persoon

Nostalgische treinreis tussen Pretoria & Kaapstad

Voor de echte treinliefhebbers is deze 3-daagse treinreis van Pretoria naar Kaapstad zeker een aanrader. De trein heeft een oud-Engelse stijl maar...

Lees meerOfferte aanvragen

Kamer in de trein
Vanaf € 1.909

per persoon

Nostalgische treinreis tussen Pretoria & Durban

Voor treinliefhebbers is deze 3-daagse treinreis van Pretoria naar Durban een echte aanrader. De trein heeft een oud-Engelse stijl maar is...

Lees meerOfferte aanvragen

On board restaurant
Vanaf € 1.909

per persoon

Nostalgische treinreis tussen Victoria Falls & Pretoria

Treinliefhebbers opgelet: deze 3-daagse treinreis van Victoria Falls naar Pretoria is een beleving die je meegemaakt moet hebben. De trein heeft een...

Lees meerOfferte aanvragen

Fish river canyon
Vanaf € 1.538

per persoon

Cape to Namibia -route per 4x4

Autorondreis van 16 dagen langs een adembenemende route. De route gaat langs toeristische hoogtepunten als Cederbergen, Namaqualand, Fish River Canyon...

Lees meerOfferte aanvragen

Oyster Bay
Vanaf € 1.277

per persoon

Kaapstad en Tuinroute

Deze 12-daagse rondreis gaat langs het groene hart van Zuid-Afrika. Ontdek in alle rust de regio's gelegen tussen Kaapstad en Port Elizabeth.

Lees meerOfferte aanvragen

Kruger National Park
Vanaf € 2.199

per persoon

De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

Ontdek de bekende en onbekende plekjes tijdens deze rondereis van 19 dagen. De rondreis begint in Johannesburg en eindigt daar ook.

Lees meerOfferte aanvragen

Kgalagadi Transfrontier National Park
Vanaf € 2.628

per persoon

Noordelijke Kaapse Caleidoscoop

Wanneer u niet langs de toeristische wegen wilt reizen is deze 17-daagse rondreis ideaal. Tijdens deze reis wordt er onder andere bezoek gebracht aan...

Lees meerOfferte aanvragen

Drakensbergen
Vanaf € 1.291

per persoon

Drakensbergen Caleidoscoop

Tijdens deze 10-daagse reis rij je van Druban naar Johannesburg met veel wandelmogelijkheden.

Lees meerOfferte aanvragen

Kariega Game Reserve
Vanaf € 2.582

per persoon

Beleef de natuurschoonheid van Zuid-Afrika met een Kea-camper

Reis met een camper 22 dagen door het grote Zuid-Afrika. Beleef Zuid-Afrika op een comfortabele en ontspannen manier!

Lees meerOfferte aanvragen

Woodall Country House & Spa | accommodatie Zuid-Afrika

Woodall Country House & Spa

Deze oude boerderij uit het begin van de 20ste eeuw is liefdevol omgebouwd tot een boutique hotel. Uitstekende service, rust en een privésfeer, een...

Lees meerOfferte aanvragen

Beach Break | accommodatie in Zuid-Afrika

Beach Break

Kleinschalig vakantiecomplex met een ontspannen sfeer. De kamers bevinden zich in drie villa’s, elke villa heeft een privétuin met zwembad en 4 ervan...

Lees meerOfferte aanvragen

Paxton Hotel

Port Elizabeth is meer dan een tussenstop – het is een plek voor strand- en cultuurliefhebbers! Paxton Hotel heeft een maritieme touch en Afrikaanse...

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.