×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Boottocht over de Zambezi Rivier

Boottocht over de Zambezi Rivier | Vakantie Zambezi

Safari Camp Zebra Plains

Safari Camp Zebra Plains | Vakantie Zambia

Victoria Falls

Victoria Falls | Vakantie Zambia

Vakantie Zambia

Weleens gedacht aan een vakantie in Zambia?

Zambia is gelegen in zuidelijk Centraal-Afrika en wordt gekenmerkt door oude tradities, mystieke legendes en een prachtige natuur. Zambia is nog steeds een Afrikaans land in al zijn puurheid, nog lang niet in de greep van het massatoerisme.

Het Zambiaanse landschap bestaat hoofdzakelijk uit zachtgolvende plateaus met een gemiddelde hoogte van 1100 m boven de zeespiegel. Twee van de de grootste rivieren van Afrika ontspringen in Zambia: de Zambezi en de Congorivier. De Zambezi is tevens verantwoordelijk voor een schitterend natuurspektakel: de Victoria Falls. Hier stort de Zambezi zich donderend omlaag in de Batoka Gorge en vormt hierdoor het grootste watergordijn ter wereld.

Zambia is een land met vele toeristische troeven, maar door een gebrek aan staatssteun is het toerisme volledig afhankelijk van particuliere initiatieven. Het land kent een uitgebreid netwerk van nationale parken en wildreservaten, maar slechts een vijftal zijn per wagen bereikbaar. De bekendste parken zijn het Kafue National Park en de reservaten in het dal van de Luangwarivier. De Luangwa Valley behoort tot de rijkste Big Five-gebieden van Afrika, nergens komen zoveel dieren voor als in dit gebied. Andere toeristische trekpleisters zijn de Victoria Falls en het koloniale stadje Livingstone.

Zambia biedt prachtige natuurlandschappen met rivieren, meren, bossen, savannes, ‘bush’ en parklandschappen. Wereldberoemd zijn het Lower Zambezi en South Luangwa National Park. Geniet van de vrolijkheid van de bevolking en na een belevenisvolle dag van de zon die de hemel rood kleurt.

Wilt u op vakantie naar Zambia? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.Aan de andere kant van Kalabo, in het uiterste westen, ligt het Liuwa Plain National Park. Duizenden gnoes en zebra’s trekken vanaf medio oktober door het park. Oostelijk van Liuwa ligt het grootste nationale park van het land: Kafue National Park. Met in het uiterste noorden de Busanga Plains, heimelijk en onontdekt. Van medio juni tot eind oktober kunt u hier genieten van de leeuwen, buffels, puku’s en een bonte vogelwereld. In het oosten, in het South Luangwa National Park, ligt het rivierdal van de Luangwa. Dit is een paradijs voor dieren: nijlpaarden, giraffes, krokodillen, leeuwen en buffels zijn hier slechts enkele van!

Tip!

Zambia bereist u het best met een georganiseerde vliegsafari’s. Zambia is tevens bekend voor zijn meerdaagse wandelsafari’s. Zambia is goed te combineren met een safari in Botswana, met een strandverblijf in Lake Malawi of met een bezoek aan Zimbabwe.Zambia

 

 

 

 

 

Uitgelichte reizen in Zambia

Lake Malawi
Vanaf € 8.032

per persoon

Fly-in safari Zambia en Malawi

Ontdek tijdens deze 14-daagse reis South Luangwa National Park tijdens unieke wandelsafari's. Kom daarna tot rust bij het prachtige Lake Malawi.

Lees meerOfferte aanvragen

Kafunta River Lodge
Vanaf € 5.979

per persoon

Fly-in safari South Luangwa & Lower Zambezi

Ontdek de mooiste delen van Zambia tijdens deze avontuurlijke 11-daagse fly-in safari.

Lees meerOfferte aanvragen

Island Bush Camp
Vanaf € 5.946

per persoon

Onbekend Kafue & wildrijk South Luangwa

Een safari van 12 dagen naar het Kafue National Park en het wildrijke Luangwa National Park. Een unieke Afrikaanse safari!

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid