×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Wildwaters Lodge bij de Nijl

Wildwaters Lodge bij de Nijl | Vakantie Oeganda

Wildwaters Lodge

Wildwaters Lodge | Vakantie Oeganda

Baby Chimpansee bij Kibale National Park

Baby Chimpansee bij Kibale National Park | Vakantie Oeganda

Vakantie Oeganda

Wilt u genieten van een vakantie in Oeganda? Boek dan uw reis naar Oeganda bij "Het Beste Van". Op deze pagina vindt u meer informatie over dit prachtige land.

De Parel van Afrika

Oeganda wordt ook wel omschreven als “De Parel van Afrika”, en terecht! Winston Churchill was degene die Oeganda deze bijnaam gaf. Prachtige vulkanen, uitgestrekte savannes, besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden zult u aantreffen in het gevarieerde landschap. Een vakantie naar Oeganda is daardoor een echte aanrader.

Rijke flora en fauna

Door het Afrikaanse continent, en dus ook door Oeganda, stroomt de Grote Afrikaanse Slenk waaruit in Oeganda het Lake Albert en het Lake George is ontstaan met haar rijke flora en fauna. Naast een weelderig natuurschoon is Oeganda het hele jaar gezegend met een zeer aangename temperatuur en een uitermate vriendelijke bevolking.

Zeldzame apen in Oeganda

“De Parel” is voor velen synoniem aan de zeldzame berggorilla’s, wiens leefgebieden door de Oegandese autoriteiten goed worden beschermd. Maar ook voor het bezichtigen van de zeldzame chimpansees en andere primatensoorten is dit land in centraal Afrika een toplocatie! Op slechts enkele meters afstand van deze prachtige mensapen zul je je een ander mens voelen, wat uw vakantie in Oeganda extra bijzonder maakt.Oeganda

Geografie

Oeganda ligt in Oost-Afrika aan weerszijden van de evenaar. Uganda wordt geheel ingesloten door de Democratische Republiek Congo, Kenia, Rwanda, Soedanen Tanzania. De oppervlakte van Oeganda is 236.040 vierkante kilometer. Oeganda is daarmee ongeveer 7 keer zo groot als Nederland. De grens met Tanzania loopt gedeeltelijk door het 34.500 km2 grote Lake Victoria, dat ongeveer voor de helft van Oeganda is.

Landschap Oeganda

Landschappelijk is het centraal Afrikaanse land zeer gevarieerd. Het landschap bestaat voornamelijk uit bergketens, kratermeren, oude vulkanen, uitgestrekte savannes, meren en rivieren. Het laagste punt is het Lake Albert met 621 meter. Het hoogste punt is Mount Stanley met 5110 meter. De bronnen van de Nijl, die in 1862 bij toeval door de Britse ontdekkingsreiziger John Hanning Speke ontdekt werden, liggen aan het Oegandese deel van het Lake Victoria.

Waarschuwing tijdens uw vakantie in Oeganda

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt om in bepaalde gebieden niet te reizen gezien de activiteiten van het Verzetsleger van de Heer. Ook kunnen stammentwisten en schermutselingen aan de grens met Congo moeilijkheden opleveren voor toeristen, hen wordt geadviseerd contact op te nemen met de ambassade in Kampala.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Oeganda

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Oeganda is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Oeganda die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Oeganda? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Uitgelichte reizen in Oeganda

Blue Taraco
Vanaf € 5.830

per persoon

Oeganda, de parel van Afrika

Bewonder tijdens deze reis de heldere bergmeren, wijde savannevlaktes, donderende watervallen en chimpansees en berggorilla's. Een avontuurlijke...

Lees meerOfferte aanvragen

Gorilla expeditie
Vanaf € 3.648

per persoon

Gorilla expeditie met Serengeti National Park

Bewonder berggorilla's en vele andere dieren in hun natuurlijke leefomgeving tijdens deze 7-daagse reis door Tanzania en Oeganda.

Lees meerOfferte aanvragen

Baby Gorilla
Vanaf € 846

per persoon

Best of Gorillas

Bezoek tijdens deze 3-daagse reis het van duizend heuvels en kijk uit naar een ontmoeting met de zwarte reuzen.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid