×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Namib Naukluft National Park, Dead Vlei

Dead Vlei | Vakantie Namibië

Himba meisje

| Vakantie Namibië

NamibRand Nature Reserve, Wolwedans Boulders

Wolwedans Boulders | Vakantie Namibië

Tankstation in Solitaire

Tankstation Solitaire | Vakantie Namibië

Sossusvlei

Sossusvlei | Vakantie Namibië

Vakantie Namibië

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Namibië? Namibië is een adembenemend land dat zijn naam te danken heeft aan de Namib woestijn, het oudste en droogste woestijngebied ter wereld. NamibiëTyperend voor Namibië zijn de onmetelijke ruimte en de verlatenheid. Namibië is een land dat 15 maal zo groot is als Nederland, maar slechts 1,5 miljoen inwoners telt. Daarmee is dit land het dunbevolkste land in Afrika.

De 4 zones van Namibië

Geologisch kunt u Namibië opdelen in 4 zones die u kunt bezoeken tijdens uw vakantie: in het hart van het land vindt u het Centraal Plateau, in het westen ligt de Namib, in het oosten de Kalahari en in het noorden het “natte” gebied dat bestaat uit Ovamboland, Kavangoland en Caprivi.

De contrastrijke wereld van Namibië

Sinds de jaren ’90 wordt Namibië meer en meer aangeboden als vakantiebestemming. Het land heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht door de diversiteit aan fauna en flora, de intrigerende geologische verschijnselen, de prachtige landschappen en de veelheid aan stammen (Nama, Basters, Herero, Damara,Himba). Enkele belangrijke toeristische trekpleisters zijn de hoofdstad Windhoek, het Etosha National Park, de uitgestrekte Namib woestijn en Fish River Canyon.

Steeds meer mensen ontdekken Namibië in zuidelijk Afrika als fascinerende reisbestemming. Namibië biedt zijn bezoekers namelijk een contrastrijke wereld: grandioze landschappen, veel dieren- en plantensoorten, opwindende outdoor-activiteiten en een bijzondere mengelmoes van Afrikaanse en Europese invloeden. Deze contrastrijke wereld zorgt ervoor dat een vakantie in Namibië een echte aanrader is.

Unieke bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Namibië

In het land zijn unieke bezienswaardigheden voor uw vakantie in Namibië: de imposante Fish River Canyon in het zuiden is de op één na grootste Canyon ter wereld. De Namib woestijn met de Sossusvlei en het Namib Rand Nature Reserve zijn prachtige natuurgebieden. Lüderitz en Swakopmund aan de Atlantische Oceaan bieden een historisch perspectief.

De Bosjesmannen lieten hun sporen achter op de rotsen van de Brandberg nabij Twijfelfontein, in de vorm van rotsgravures en -tekeningen.

De oerplant ´Welwitschia Mirabilis´ en wilde dieren, zoals de oryx antilope en de woestijnolifant, hebben zich aan de ruige leefomstandigheden aangepast. En laten we vooral het prachtige Etosha National Park niet vergeten.

Gastvrijheid van Namibië

Namibië kan het gehele jaar door bezocht worden. Guestfarms, hotels en lodges bieden comfortabele accommodatie voor iedere beurs van rustiek tot luxueus. De gastvrijheid en hulpvaardigheid zijn hartverwarmend – u voelt zich onmiddellijk thuis in Namibië. Bijna alle delen van het land zijn geschikt om te bereizen met een auto.

Voertaal in Namibië

De voertaal in Namibië is Engels en Duits. Daardoor is het voor Nederlanders vrij gemakkelijk om zich verstaanbaar te maken tijdens de vakantie in Namibië.

Bespaar tijd met een fly-in rondreis door Namibië

Op de avontuurlijke pistes in het Kaokoveld en Kaudom wordt een terreinwagen aangeraden. Een alternatief, dat tijd bespaart, is de ‘fly-in rondreis’ met propellervliegtuigen. Wie eenmaal in Namibië is geweest, komt er zeker weer terug. De betovering van Namibië kruipt in het bloed.

Bevolking Namibië

Met een inwonersaantal van 1,82 miljoen mensen is Namibië het dunst bevolkte land van Afrika.

Tip voor uw vakantie in Namibië

Namibië is uitstekend geschikt om met een huurauto te bereizen. We raden u wel aan een 4WD te huren. De kwaliteit van het wegennet en de bewegwijzering is goed. Let wel, doordat het accommodatie aanbod in Namibië beperkt is, is alles snel volgeboekt. Op tijd erbij zijn, is de boodschap!

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Namibië

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Namibië is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met rondreizen, treinen, excursies en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte opvragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Namibië die al uw verwachtingen overtreft!

Uitgelichte reizen in Namibië

Etosha National Park oryx | rondreizen namibie
Vanaf € 3.214

per persoon

Het mooiste van Namibië

Bewonder onvergetelijke landschappen tijdens deze 16-daagse autorondreis. Een waar paradijs voor fotoliefhebbers.

Lees meerOfferte aanvragen

Transfrontier National Park | Rondreizen Afrika
Vanaf € 1.829

per persoon

Ongerept Afrika in de Kalahari

Treed in de voetstappen van wilde dieren tijdens deze 12-daagse rondreis door ongerept Afrika.

Lees meerOfferte aanvragen

Ranger Bagatelle Game Reserve | Rondreizen Namibië
Vanaf € 2.719

per persoon

Onder het Zuiderkruis

Rondreis van ca. 4.500 km en 20 dagen belooft een waar avontuur te worden terwijl u de belangrijkste attracties van Namibië bezoekt.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid