×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Dinarobin Hotel Golf & Spa

Dinarobin Hotel Golf & Spa | Vakantie Mauritius

Le Sakoa

Le Sakoa | Vakantie Mauritius

Vakantie Mauritius

Ga op vakantie naar Mauritius en sta versteld van de verschillende landschappen die u aantreft. Van vissersdorpen tot (huis)tempels en van prachtige stranden tot onvergetelijke uitzichten vanaf vulkanische bergtoppen. Mauritius is een prachtige vakantiebestemming! Het is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Mauritius ligt op bijna 900 km ten oosten van Madagaskar en op circa 3000 km ten oosten van het vasteland van Afrika. In 1638 kwamen de Nederlanders als eerste outsiders naar het eiland, koloniseerden het en vernoemden het onbewoonde paradijs naar de zoon van Willem van Oranje; Prins Maurits.

Ontdek tijdens uw vakantie op Mauritius het onderwaterparadijs

Altijd al gedroomd van prachtige palmenstranden, een helderblauwe zee en licht kabbelende golven? Kies voor een vakantie naar Mauritius en uw dromen worden werkelijkheid. De koraalbanken, die bijna het gehele eiland omringen, werken als golfbreker. Hierdoor kunt u genieten van een duik in de rustige zee en het fijne zandstrand. Daarnaast zorgen de koralen voor een onderwaterparadijs met veel vissoorten en schaaldieren. Als u geluk heeft, maken vrolijk opspringen dolfijnen het plaatje compleet. Het sprookjesachtige eiland Ile aux Cerfs is ook zeker een bezoek waard. Niet alleen duikliefhebbers, maar ook voor watersporters is Mauritius een prachtige vakantiebestemming.

Vulkanische oorsprong

Mauritius is van vulkanische oorsprong en ontstond 13 miljoen jaar geleden. De vulkanen zijn al 10.000 jaar uitgedoofd. Dat het land van vulkanische oorsprong is, is nog te zien aan de miljoenen vulkanische stenen die op de grond liggen. Het centraal plateau bereikt op enkele plaatsen een hoogte van meer dan 600 meter met als hoogste punt de Piton de la Rivière Noire (813 m). De bergen zijn opmerkelijk door hun grimmige en bijzondere vormen. Daarnaast zijn er landinwaarts kratermeren en diepe ravijnen met spectaculaire watervallen te zien. Gaat u op vakantie naar Mauritius? Huur een auto om de bezienswaardigheden van het prachtige eiland te bezichtigen.

De bevolking op Mauritius

Het eiland Mauritius behoort met haar ongeveer 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. De bevolking is erg vriendelijk en spreekt over het algemeen goed Engels. De veelzijdigheid aan ethische groepen is uniek. De meeste inwoners zijn emigranten, waarvan: 38% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Malagassiër, 3% Chinees en 1,5% blanken (vooral van Franse afkomst). Met name de Franse invloed proeft u letterlijk en figuurlijk wanneer u op Mauritius bent. Het hele jaar door heerst er op het eiland een gematigd zeeklimaat. Gaat u in de wintermaanden op vakantie naar Mauritius? Ook dan is het er met 20 graden goed vertoeven.

Boek uw vakantie naar Mauritius

Diepe vulkaankraters, hagelwitte stranden en uitzonderlijke koraalformaties maken het eiland Mauritius tot één van de parels van de Indische Oceaan. Vaak wordt Mauritius gecombineerd met een actieve (wandel)vakantie op het eiland La Réunion. Uw vakantie naar Mauritius boekt u bij "Het Beste Van". Een vakantie op Mauritius staat garant voor een heerlijke rustvakantie!

Basisgegevens van Mauritius

Officiële landstaal:Engels
Hoofdstad:Port Louis
Regeringsvorm:Republiek
Religie:Christelijk 67%
Oppervlakte:1.860 km²
Inwoners:1,2 miljoen geeft bevolkings-dichtheid van 588 inwoners/km²
Munteenheid:Mauritius Rupee (MUR)

 

Wilt u op vakantie naar Mauritius? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.vakantie mauritius

 

 

 

 

 

Uitgelichte reizen in Mauritius

Kruger National Park
Vanaf € 2.820

per persoon

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

Tijdens deze 20 dagen durende reis worden de flora en fauna van Zuid-Afrika gecombineerd met de eindeloze stranden van Mauritius.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid