×

Zoek Impala

Offerte aanvragen
Het Beste Van
020 6230008

Central Kalahari National Park

Central Kalahari National Park | Vakantie Botswana

Olifant in Okavango Delta

Olifant in Okavango Delta | Vakantie Botswana

Central Kalahari National Park

Central Kalahari National Park | Vakantie Botswana

Vakantie Botswana

Heeft u weleens gedacht aan een vakantie in Botswana? Botswana is één van de mooiste landen van zuidelijk Afrika. Botswana biedt bezoekers een afwisselend en contrastrijk landschap met bizarre rotsformaties, zoutpannen, savanne en “wetlands”.

Okavango Delta

Naast een aantal grote wildparken, zoals het Chobe N.P. en het Moremi Wildlife Reserve vindt u hier ook de beroemde Okavango Delta – de grootste inlandse delta ter Wereld. Dit waterrijke gebied in het noordelijke gedeelte van Botswana is één van Afrika’s laatste grote ongerepte natuurgebieden. Het is een oase van verrassende schoonheid, bevolkt door talloze dieren. Prachtig om te bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana.

Behouden natuur en lokale cultuur

In Botswana vindt u tal van luxueuze lodges, die gelegen zijn op de mooiste locaties. De rijkdom aan dieren, vogels en flora vormen een paradijs voor de natuurliefhebber. Botswana is naar Afrikaanse normen een zeer welvarend land. De grootste bron van inkomsten is de diamantwinning, maar ook het toerisme heeft een gunstige invloed op de economie. De regering heeft er echter van meet af aan voor gekozen om het massatoerisme buiten de deur te houden, zodat de natuur en lokale cultuur behouden blijft. Daardoor kunt u in uw vakantie nog steeds van het echte Botswana genieten.

Geografie Botswana

Botswana – het voormalige Bechuanaland – ligt in zuidelijk Afrika. Het land wordt geheel omsloten door Namibië, Zimbabwe, Zambia en Zuid-Afrika. Het is een stabiel en veilig land met een moderne economie en een goede infrastructuur. De hoofdstad van Botswana is Gaborone – een stad met ongeveer 200.000 inwoners die op 15 kilometer van de Zuid-Afrikaanse grens ligt. Met een oppervlakte van bijna 600.000 vierkante kilometer is Botswana ongeveer 16 keer zo groot als Nederland.

Bevolking Botswana

Botswana telt 1,8 miljoen inwoners en is daarmee zeer dunbevolkt. De bevolking is verdeeld over 75,5% Tswana, 12,4% Shona, 3,4% San, 2,5% Khoi Khoi, 1,3% Ndebele en 4,9% overig.Botswana

Natuurparken bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana

Een groot deel van het land ligt in de Kalahariwoestijn. Het noorden van het land is het vruchtbaarste gebied, waar enkele rivieren stromen en beroemde natuurparken liggen zoals Chobe National Park, Savuti Game Reserve en de Okavango Delta (Moremi Game Reserve). Deze natuurparken zijn een echte aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in Botswana.

De meeste dagen zijn droog en heet, de meeste nachten zijn helder en koel. De afstanden zijn groot in Botswana, soms komt men onderweg tijden geen huizen of verkeer tegen. Botswana is uitermate geschikt als verlenging van uw vakantie in Namibië of Zuid-Afrika.

Bezoek Botswana met een georganiseerde reis

Botswana is geen land om op eigen houtje te verkennen wegens de slechte staat van het wegennet, de hoge kostprijs van een huurwagen en de weinige overnachtingsmogelijkheden. Het best bezoekt u dit land via een georganiseerde reis, zoals een fly-in safari of een avontuurlijke kampeertocht.

Reisaanbiedingen voor uw vakantie in Botswana

Onze specialiteit is maatwerk reizen samenstellen. Een reis naar Botswana is immers geen alledaagse reis. Uiteraard kunt u een reis met hotels, resorts en safarilodges combineren met autohuur en camperhuur, rondreizen en binnenlandse vluchten uit ons programma. U kunt daarvoor het beste even contact met ons opnemen of vrijblijvend een offerte op vragen. Onze medewerkers helpen u graag voor een vakantie naar Botswana die al uw verwachtingen overtreft!

Wilt u op vakantie naar Botswana? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Uitgelichte reizen in Botswana

4x4 safari door Kalahari
Vanaf € 3.597

per persoon

Selfdrive Kalahari & Makgadikgadi

10-daagse autorondreis met een 4x4 door Kalahari & Makgadikgadi. De ideale reis voor de liefhebber van de 4x4 en prachtige landschappen.

Lees meerOfferte aanvragen

Off-road jeep safari
Vanaf € 1.182

per persoon

Off-road safari: Botswana avontuur

Deze off-road safari is een buitengewone ervaring voor de individuele reiziger. Tijdens deze 10-daagse reis staat het unieke wildparadijs van Botswana...

Lees meerOfferte aanvragen

Zwembad met prachtig uitzicht
Vanaf € 4.490

per persoon

Fly me around Botswana

Een 8-daagse fly-in safari door de Okavango Delta, Savuti en Maun. Terwijl je verblijft in de exclusieve kampen van &Beyond.

Lees meerOfferte aanvragen

Heeft u al concrete reisplannen of een vraag?

Neem dan gerust contact met ons op. Het is zoveel makkelijker om met onze reisspecialisten tot een ideaal reisplan te komen.

020 6230008

verkoop@impalatours.nl

Brochure aanvragen

Vraag onze complete brochure aan, met aanbiedingen, prijzen en gedetailleerde informatie.

klik hier

Onze partners

Ons team heeft uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Wij creëren individuele reisaanbiedingen op basis van uw wensen

Wij garanderen de hoogste kwaliteit en veiligheid